Spotřební chování segmentu seniorů - Petláková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Hesková, Marie, 1948-; Čapek, Michal (2011)
Cílem této diplomové práce je popsat teoretické aspekty spotřebního chování seniorů. Součástí práce je také část praktická, v níţ je, na základě trţní segmentace, popsán realizovaný marketingový výzkum v oblasti cestovního ruchu. Na základě daných výstupů je zde provedeno zhodnocení a je sepsán návrh marketingových opatření. V práci je také provedeno srovnání situace v oblasti cestovního ruchu se zaměřením na seniory mezi Českou republikou a Španělským královstvím. Závěrečná část práce pojednává o celkovém zhodnocení situace zjištěné výzkumem nabídky cestovních kanceláří a poptávky klientů v seniorském věku.
Vedoucí práce: Marie Hesková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: spotřebitelské chování; senioři; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; consumer behavior; older people; master's theses