Využití systémových simulátorů v manažerské výuce - Vožická, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Voráček, Jan; Vlnas, Pavel (2011)
Diplomová práce je zaměřena na systémové simulátory a jejich využití v manažerské výuce. Podrobněji se zaměřuje zejména na využití manažerských her a simulátorů. Práce začíná všeobecným přehledem systémových simulátorů, ujasněním základních pojmů a podrobnějšími informacemi o simulačním modelování. Informuje čtenáře o historii tohoto oboru, datových vstupech, způsobu rozdělení a sepjetí s jinými obory. Zajímají mne cíle simulačního modelování a typické využití. V neposlední řadě se zabývám obvyklými uživateli manažerských her, důvody užití simulačního modelování, zmiňuji různé druhy simulátorů, mikrosvěty, práci se simulačním modelováním, možnosti formální reprezentace znalostí. Podrobněji popisuji oblast manažerských her, jejich rozdělení na jednotlivé typy, sleduji průběh, složení a důvody využití manažerských her. Nechybí ani popis vlivu her na manažerské vlastnosti a dovednosti, včetně jejich souvislosti s jednotlivými úrovněmi managementu. Dále se zaměřuji na průzkum trhu manažerských her a simulátorů, a následně výběr manažerské hry vhodné pro výuku na Fakultě managementu v Jindřichově Hradci. Přičemž vhodné hry budou blíže popsány a porovnány. V práci se zabývám také průzkumem využití manažerských her a simulací v manažerských školách v ČR a nakonec i podrobným průzkumem situace přímo na fakultě managementu VŠE.
Vedoucí práce: Jan Voráček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: rozhodování; manažerské hry; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; decision making; management games; master's theses