Finanční analýza AC Sparta Praha - Čermák, Jan; Holečková, Jaroslava; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato diplomová práce zpracovává problematiku finanční analýzy jakožto důležitého nástroje pro kvalitní řízení společnosti, bez kterého se žádný management moderního podniku neobejde. Za konkrétní podnik, který je finanční analýze podroben, byla vybrána společnost AC Sparta Praha fotbal, a.s. Teoretická část postupně vymezuje a popisuje základní význam finanční analýzy, uživatelé finanční analýzy, zdroje informací pro potřeby finanční analýzy a postupy a metody finanční analýzy. Dále obsahuje popis specifik prostředí, ve kterém sledovaná společnost provozuje svou činnost. Praktická část diplomové pak využívá těchto teoretických znalostí k provedení vlastní finanční analýzy podniku, přičemž hlavní důraz je kladen na analýzu vybraných poměrových ukazatelů, analýzu nákladů a výnosů společnosti a SWOT analýzu. Závěr obsahuje vyhodnocení výsledků praktické části a návrhy a doporučení pro zlepšení finanční situace podniku.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses