Analýza procesních rizik ZZS JČk s výstupem do nouzových plánů - Čelikovská, Martina (2011)
Organizace procesů a činností Zdravotnické Záchranné Služby Jihočeského Kraje musí odrážet základní pravidla poskytování ZZS v souladu s vyhláškami Ministerstva zdravotnictví. Organizace procesu naráží na mnohá rizika (která lze shrnout do tří klíčových skupin - živelné katastrofy, kriminální činnost a selhání lidského faktoru) Pro analýzu procesních rizik byla stanovena metodika, která zahrnuje výpočet Rizikového faktoru, pravděpodobnosti výskytu rizikové situace a dopad - výši škody. Analýza procesních rizik byla realizována i z pohledu pacientů s přihlédnutím k výše uvedeným rizikům. Pro minimalizaci dopadů těchto rizik na pacienty, byla navržena opatření, shrnutá do tzv. Nouzových plánů. Tyto plány by měly být pravidelně přezkušovány. Řízení Nouzových plánů popisuje navržená směrnice, která by měla být zařazena do systému managementu kvality na ZZS JčK.