Analýza procesních rizik ZZS JČk s výstupem do nouzových plánů - Čelikovská, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Lešetický, Ondřej; Voráček, Jan (2011)
Organizace procesů a činností Zdravotnické Záchranné Služby Jihočeského Kraje musí odrážet základní pravidla poskytování ZZS v souladu s vyhláškami Ministerstva zdravotnictví. Organizace procesu naráží na mnohá rizika (která lze shrnout do tří klíčových skupin - živelné katastrofy, kriminální činnost a selhání lidského faktoru) Pro analýzu procesních rizik byla stanovena metodika, která zahrnuje výpočet Rizikového faktoru, pravděpodobnosti výskytu rizikové situace a dopad - výši škody. Analýza procesních rizik byla realizována i z pohledu pacientů s přihlédnutím k výše uvedeným rizikům. Pro minimalizaci dopadů těchto rizik na pacienty, byla navržena opatření, shrnutá do tzv. Nouzových plánů. Tyto plány by měly být pravidelně přezkušovány. Řízení Nouzových plánů popisuje navržená směrnice, která by měla být zařazena do systému managementu kvality na ZZS JčK.
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdravotnická záchranná služba; riziko (ekonomie); rizikový management; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; emergency medical service; risk (economic theory); risk management; master's theses