Heuristiky pro dynamické úlohy obchodního cestujícího - Belfín, Martin (2009)
Tato diplomová práce obsahuje textovou a programovou část. Celkem je rozdělena do sedmi kapitol. Jejím hlavním cílem je porovnání heuristik pro dynamické úlohy obchodního cestujícího v několika pohledech. V textové části práce jsou heuristiky popsány po teoretické stránce a v programové části jsou uvedeny do použitelného stavu použitím VBA v MS Excel. Na naprogramovaných heuristikách jsou provedeny výpočetní experimenty a v závěru práce zhodnoceny. První část práce je zaměřená na vymezení pojmu obchodního cestujícího a jeho možné řešení. Následuje chrakteristika modifikace obchodního cestujícího v podobě dynamické úlohy. Dále práce seznamuje s programovým řešením použitých heuristik. Kapitola výsledků je zaměřena na konkrétní charakteristiky heuristik a jejich vzájemné srovnání.