Heuristiky pro dynamické úlohy obchodního cestujícího - Belfín, Martin; Fábry, Jan, 1967-; Pelikán, Jan, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato diplomová práce obsahuje textovou a programovou část. Celkem je rozdělena do sedmi kapitol. Jejím hlavním cílem je porovnání heuristik pro dynamické úlohy obchodního cestujícího v několika pohledech. V textové části práce jsou heuristiky popsány po teoretické stránce a v programové části jsou uvedeny do použitelného stavu použitím VBA v MS Excel. Na naprogramovaných heuristikách jsou provedeny výpočetní experimenty a v závěru práce zhodnoceny. První část práce je zaměřená na vymezení pojmu obchodního cestujícího a jeho možné řešení. Následuje chrakteristika modifikace obchodního cestujícího v podobě dynamické úlohy. Dále práce seznamuje s programovým řešením použitých heuristik. Kapitola výsledků je zaměřena na konkrétní charakteristiky heuristik a jejich vzájemné srovnání.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses