Studie možností využívání místních obnovitelných zdrojů energie s přihlédnutím k technologii sklizně a využití rychle rostoucích dřevin - Strnad, Martin (2011)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou rychle rostoucích dřevin (RRD). Cílem práce bude vytvoření přehledu podmínek, jež omezují či podmiňují vytváření dodavatelsko odběratelských vztahů (potažmo klastrů), zaměřených na využívání místních obnovitelných zdrojů energie. Teoretická část bude zaměřena na sklizeň RRD a jejich potenciální využití. Praktická část obsahuje názory zástupců různých oblastí. Součástí praktické části bude výpočet hektarové náročnosti a počátečních nákladů při zakládání RRD v obci Smilovy Hory. Na závěr budou poznatky shrnuty a zhodnoceny.