Studie možností využívání místních obnovitelných zdrojů energie s přihlédnutím k technologii sklizně a využití rychle rostoucích dřevin - Strnad, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Syrovátka, Oldřich; Jílek, David (2011)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou rychle rostoucích dřevin (RRD). Cílem práce bude vytvoření přehledu podmínek, jež omezují či podmiňují vytváření dodavatelsko odběratelských vztahů (potažmo klastrů), zaměřených na využívání místních obnovitelných zdrojů energie. Teoretická část bude zaměřena na sklizeň RRD a jejich potenciální využití. Praktická část obsahuje názory zástupců různých oblastí. Součástí praktické části bude výpočet hektarové náročnosti a počátečních nákladů při zakládání RRD v obci Smilovy Hory. Na závěr budou poznatky shrnuty a zhodnoceny.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: alternativní energetické zdroje; rychle rostoucí dřeviny; řízení nákladů; klastry (ekonomie); management [obor dipl. práce]; diplomové práce; alternative energy sources; fast growing woody plants; cost control; clusters (economics); master's theses