Vybraná ekonomická hlediska pěstování rychle rostoucích dřevin a jejich využití - Raszka, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Syrovátka, Oldřich; Kravka, Miroslav (2011)
Cílem předložené diplomové práce je zmapování ekonomických podmínek při zakládání, obhospodařování a dalším provozu plantáží rychle rostoucích dřevin (RRD). Na základě posouzení faktorů výrazně ovlivňujících projekty s RRD a jejich ekonomické rentability, je vyhodnocena úspěšnost podnikání s touto surovinou. V teoretické části je zpracována problematika možností energetického využití dřevní biomasy, v praktické části jsou na základě výzkumu sestaveny kalkulace hospodaření a produkce palivového dříví z RRD. Jako praktický příklad účelného využití biomasy, je popsána činnost firmy, která tuto surovinu využívá k vytápění veřejných prostor.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: alternativní energetické zdroje; rychle rostoucí dřeviny; ekonomická efektivnost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; alternative energy sources; fast growing woody plants; economic efficiency; master's theses