Úloha veřejných financí a (proti)povodňová opatření - Bílková, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Strnad, Zdeněk, 1978-; Glaser, Lukáš (2011)
Předmětem diplomové práce Úloha veřejných financí a (proti)povodňových opatření je seznámení se s teorií veřejných financí a problémy živelných pohrom, jejichž následné řešení či sanace může vyvolat zapojení veřejných zdrojů. Je věnována pozornost ochraně před povodněmi a její efektivnosti, společenské odpovědnosti při likvidaci škod a roli soukromého pojištění. Výstupem práce je zhodnocení efektivity vynakládaných prostředků v rámci konkrétní akce -- na protipovodňová opatření ve Znojmě, která jsou financována z programu Ministerstva zemědělství 129 120 Podpora prevence před povodněmi II, a zhodnocení přístupů k ochraně před povodněmi a úlohy veřejných financí při související obnově území.
Vedoucí práce: Zdeněk Strnad
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: protipovodňová ochrana; veřejné finance; ekonomická efektivnost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; flood control; public finance; economic efficiency; master's theses