Vzdělání jako předpoklad lepšího uplatnění na trhu práce - Mikešová, Vendula; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kaczor, Pavel; Pucandlová, Miroslava (2011)
Bakalářská práce se zabývá tématem vzdělání a jeho vlivem na uplatnění na trhu práce. V teoretické části proto nejdříve obecně popisuji fungování trhu práce, nezaměstnanost, politiku zaměstnanosti a hlavně vzdělání, jeho úrovně, vzdělanostní strukturu obyvatel v ČR a jiná důležitá data, která se vzděláním a trhem práce souvisí. Tato data poté porovnávám v různém časovém období. Praktická část bakalářské práce je založena na výzkumném šetření (dotazování), kdy se snažím zjistit veřejné mínění o tom, zda vzdělání souvisí s uplatněním se na trhu práce. Pokud souvisí, tak jestli zlepšuje možnost uplatnění se na trhu práce.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: trh práce; vzdělávání; konkurenční výhoda; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; labor market; education; competitive advantage; bachelor's theses