Analýza organizací cestovního ruchu v Jihočeském kraji - Kartáková, Romana (2011)
Cílem této bakalářské práce je analýza a hodnocení organizací cestovního ruchu v Jihočeském kraji. Práce je členěna do pěti základních částí. První část popisuje destinační management a jeho specifika. Dále jsou popsány teoretické předpoklady fungování organizací cestovního ruchu (právní forma, způsoby financování atd.). Ve třetí části jsou vymezeny základní charakteristiky cestovního ruchu v daném regionu a Strategie rozvoje cestovního ruchu v Jihočeském kraji. Čtvrtá část zkoumá organizace cestovního ruchu v rámci dané destinace. V poslední části je provedeno zhodnocení současného stavu řízení a organizace cestovního ruchu v kraji.