Výběr vhodného softwaru z pohledu vícekriteriálního rozhodování - Mašátová, Jana; Kalčevová, Jana; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
V dnešním světě, kdy existuje mnoho různých substitutů většiny výrobků a služeb, roste náročnost na rozhodování mezi jednotlivými substituty. S rozhodováním mohou velmi dobře pomoci metody vícekriteriálního hodnocení variant (VHV), které jsou díky dostupným programům použitelné i pro širokou veřejnost, která tak nemusí být podrobně informovaná o VHV. Cílem této diplomové práce je přiblížit a srovnat veřejně dostupný nekomerční český software umožňující zjednodušit rozhodování mezi více variantami dle zadaných kritérií. Práce je zaměřena na diskrétní modely hodnocení, které jsou jednodušší a více vhodné pro předem zadané alternativy. Jsou zde hodnoceny nekomerční programy, které většinou vznikly na univerzitní půdě. Dále jsou představeny i některé nepříliš známé metody hodnocení, které se v některých programech objevují.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses