Firemní logo a jeho inovace - Tritová, Lenka; Kašparová, Eva, 1958-; Hauptová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Hlavními cíli diplomové práce bylo zjistit, jaký vliv má změna firemního loga u cestovní agentury Strakotour na podnikání a jak tuto inovaci vnímá ze svého pohledu laik i odborník. V teoretické části jsou popsány základní pojmy spojené se vznikem firemního loga, firemní design, kultura a komunikace. Dále jsou vybrána loga velkých firem a popsána, v čem spočívá jejich úspěšnost. Ve třetí části je představena cestovní agentura Strakotour, její pozice na trhu a způsob komunikace s okolím, která představuje i nedávnou změnu jejího firemního loga. Praktická část, za použití metody skupinového rozhovoru a individuálního osobního rozhovoru, odhaluje klíčové oblasti této inovace, jaké jsou její klady i zápory. Výsledky obou metod jsou přehledně uspořádány do tabulek a grafů. Nejdůležitější zjištění a doporučení shrnuji v posledních částech diplomové práce a v závěru.
Vedoucí práce: Eva Kašparová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses