Simulace evakuace nemocnice - Novák, Jakub (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou bezpečnosti v nemocničním prostředí. V práci je vytvořen nový celoplošný evakuační plán pro monoblok Nemocnice pro dospělé Fakultní nemocnice v Motole. Evakuační plán zahrnuje všechny činnosti od vyhlášení evakuace po odvoz posledního pacienta z nemocnice. Pro vytvořený evakuační plán jsou v práci sestaveny čtyři simulační modely v programu SIMUL8. Pomocí těchto modelů je evakuační plán otestován a modely poskytují kvantitativní hodnoty, dle kterých se lze na případnou evakuaci lépe připravit. Diplomová práce splnila svůj účel -- byl vytvořen funkční evakuační plán a simulační modely poskytují dodatečné informace, dle kterých by měl být zajištěn plynulejší chod evakuace.