Plánování a řízení projektu (reálná situace) - Ilyayeva, Yana (2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na plánování kavárny na území Kazachstánu ve městě Alma-Ata. Cílem práce je zjistit pomocí matematických metod, jaké náklady jsou potřebné pro zahájení provozu kavárny a posoudit výhodnost investice. Hlavními nástroji jsou metody teorie rozhodování a teorie řízení projektu. V této práci je názorně ukázáno, jakým způsobem lze využít přesnost matematických metod při plánování projektu v gastronomické sféře. Při sestavování business plánu byly stanoveny požadavky na lokalizaci kavárny a na vlastnosti zaměstnanců. Dále byl stanoven podrobný postup vedoucí k otevření kavárny a provedena zdrojová, nákladová a časová analýza celého projektu. Pomocí některých metod teorie vícekriteriálního rozhodování bylo určeno nejvhodnější místo pro otevření a nejlepší zaměstnance pro kvalitní poskytování služeb po zahájení provozu. Na základě stanovených výsledků byla provedena finanční analýza projektu a posouzena výhodnost investice.