Zahraniční ekonomické vztahy zemí ESVO - Novák, Tomáš; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této práce je analyzovat vnější ekonomické vztahy jednotlivých členských zemí ESVO i zahraniční ekonomickou politiku společenství ESVO (jako jednoho subjektu). Zejména se jedná o obchod a vztahy s Evropskou unií, dále o ekonomické vztahy samostatně s Českou republikou a rovněž i o politiku ESVO vůči tzv. třetím zemím. Charakterizován je především proces uzavírání obchodních dohod, obchod se zbožím, obchod se službami či přímé zahraniční investice mezi danými subjekty.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses