Ocenění podniku JAROMÍR HUTLA - BATTERY CENTER s. r. o. - Hutlová, Kateřina; Maříková, Pavla, 1965-; Hruboň, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty podniku Jaromír Hutla -- Battery center s. r. o. k 1. 1. 2011. Práce je strukturována do 4 hlavních tematických oblastí. Nejprve je uveden přehled základních informací o oceňovaném podniku a na něj navazující strategická analýza, jejímž obsahem je zhodnocení vnějšího a vnitřního potenciálu podniku. Propojením závěrů z obou částí strategické analýzy získáme prognózu tržeb podniku.Druhá tematická oblast se zabývá finanční analýzou, která má za úkol zhodnotit finanční zdraví oceňované společnosti v minulosti a tak potvrdit nebo vyvrátit předpoklad nekonečného trvání podniku. Třetí část začíná analýzou a prognózou generátorů hodnoty, na jejichž základě je sestaven finanční plán. Poslední tematická oblast je věnována samotnému ocenění pomocí metod DCF APV a tržního porovnání a následnému vyvození výsledné tržní hodnoty vlastního kapitálu k 1. 1. 2011.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses