Samoregulácia v oblasti komerčných komunikácií na alkoholické nápoje v Európe - Sukopová, Jana (2011)
Diplomová práca na tému Samoregulácia v oblasti komerčných komunikácií na alkoholické nápoje v Európe porovnáva jednotlivé prístupy krajín k etickej samoregulácii a jej vplyvom na spotrebiteľa. Práca je rozdelená do dvoch častí. Prvá, teoretická časť, sa zameriava na vysvetlenie základných pojmov týkajúcich sa samoregulácie a komerčných komunikácií. Podstatný priestor v tejto časti je venovaný analýze súčasnej situácie v Európe a v Českej republike. Druhá, praktická časť, obsahuje rozbor súčasných samoregulačných aktivít v spoločnosti Plzeňský Prazdroj. Na záver je uvedené vyhodnotenie marketingového výskumu zameraného na analýzu súčasného stavu samoregulácie a aktivít spoločnosti Plzeňský Prazdroj v tejto oblasti očami spotrebiteľa.