Iniciativa islámských zemí v oblasti ochrany svobody vyznání - Nowaková, Alena, 1984-; Volenec, Otakar; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce mapuje vývoj iniciativ Organizace islámské spolupráce (OIC) na půdě OSN v boji proti tzv. "hanobení náboženství". Nejprve se práce zabývá historickým kontextem této problematiky, poté přibližuje OIC samotnou, její organizaci a oblasti působení, následně se věnuje vývoji jednotlivých návrhů rezolucí na půdě OSN a souvisejících dokumentů. Závěr práce přináší analýzu problematických bodů inciativy a rozbor možných dopadů jejího přijetí do právně závazné mezinárodní legislativy.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses