Metoda Analytic Network Process - Lesák, Petr; Kalčevová, Jana; Černohous, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Diplomová práce se věnuje problematice vícekriteriálního rozhodování, konkrétně pak metodě Analytic Network Process (ANP). Úvodní část obsahuje shrnutí teoretických poznatků potřebných k porozumění metodě a používaných ve zbytku práce. Popsána je metoda Analytic Hierarchy Process (AHP) a její zobecnění na metodu ANP. Součástí práce je i zmapování softwaru schopného modely metody ANP řešit. Hlavní pozornost je věnována aplikačním možnostem metody, ověřována je užitečnost metody při modelování v makroekonomii. Ve třetí kapitole práce je prezentován prognostický model vytvořený po konzultaci s odborníky. Výsledky modelu jsou srovnány s aktuálními dostupnými prognózami tuzemských a zahraničních institucí.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses