Analýza kritických míst ve strategické analýze a jejich vliv na plánování tržeb pro ocenění podniku - Menčlová, Barbora; Maříková, Pavla, 1965-; Hejduková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce se zabývá rozborem strategických analýz společnosti Škoda Auto, a. s. První část práce se se zaměřuje na možné metody provádění strategických analýz. Další části jsou věnovány rozboru jednotlivých faktorů ovlivňující vnitřní a vnější potenciál podniku. Shrnují poznatky studentů, jejich hodnocení při ocenění společnosti Škoda Auto, a. s., porovnávají je s názory managementu oceňované společnosti, třetí strany -- koncernu a v případech, kde je to relevantní i s názory odběratelů -- dealerů. Pro účely porovnání bylo provedeno dotazníkové šetření. U každého faktoru jsou uvedena možná úskalí a doporučení pro hodnocení, popř. další otázky k zamyšlení. Práci uzavírají rady k samotnému hodnocení jednotlivých faktorů a vlivu strategické analýzy na plánování tržeb.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses