Nástroje monetární politiky v ČR v rocích 2000-2010 - Kulbakov, Nikolay (2011)
V třetím tisíciletí ČNB přijala politiku cílování inflace. K této politice ČR přistoupila, jako jedná z prvních zemi. Diplomová práce navazuje se na mojí bakalářskou prácí s názvem "Nástroje monetární politiky v ČR po roce 2000" z roku 2009 a zabývá se vysvětlením nástrojů a principů monetární politiky v podmínkách politického kurzu cílování inflace.