Soutěžní právo v Ruské federaci - Levý, Jan; Boháček, Martin, 1947-; Vozáb, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce pojednává o právu hospodářské soutěže (proti nedovolenému omezování soutěže i nekalé soutěži) v Ruské federaci a především srovnává ruskou úpravu s úpravou českou. Obsahuje stručný úvod do systému ruského soutěžního práva, prameny práva apod. Dále jsou jednotlivé kapitoly věnovány základním pojmům (hospodařící subjekt, skupina osob, trh zboží) relevantním z hlediska tohoto odvětví práva. Konečně je analyzována právní úprava zneužití dominantního postavení, dohod narušujících soutěž, kontroly koncentrace, jakož i nekalé soutěže. Poslední kapitola je věnována úpravě dohledu v této oblasti.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses