Návrh uživatelského rozhraní studijního informačního systému VŠE - Šromek, Jan (2011)
Cílem této práce je analyzovat stav uživatelského rozhraní současného integrovaného studijního informačního systému VŠE (ISIS), popsat jeho chyby na základě uživatelského testu a navrhnout jeho použitelnější řešení. V práci je také zahrnut popis současných trendů vývoje uživatelského rozhraní a popis nástrojů a technik, které jsou v návrhu využívány. Přínos práce spočívá v praktickém řešení nového návrhu uživatelského rozhraní informačního systému pro studenty. Úvodní část je věnována popisu významu uživatelského rozhraní a kdo se na jeho návrhu podílí. Další část práce popisuje vývoj a moderní trendy návrhu uživatelského rozhraní nejpoužívanějších služeb jako Google, Facebook a další. V praktické části popisuji hlavní chyby současného stavu ISIS a závěrečná část je věnována návrhu řešení nové struktury systému a uživatelského rozhraní.