Měnová politika Federální reservní soustavy v letech 2007-2010 - Tóthová, Jana (2011)
Diplomová práce popisuje kauzální vztahy, které vedou od příčin americké finanční krize přes její projevy až ke konkrétním reakcím Federálního rezervního systému. Po identifikaci projevů krize se autorka detailně zabývá zavedenými opatřeními -- jejich charakteristickými rysy a principem fungování. Náhttps://isis.vse.cz/auth/student/doplnujici_info_zp.pl?zp=26585;studium=69373;obdobi=676;edit=1;klic=45092sledně hodnotí efektivitu těchto opatření a popisuje roli, kterou sehrála v celkovém přístupu Federálního rezervního systému k řešení krize.