Světová produkce a obchod s netkanými textíliemi - Strnad, Jiří (2011)
V první kapitole diplomová práce popisuje uplatnění a výrobu netkaných textilií. Dokazuje důležitost a význam tohoto průmyslu ve světové ekonomice. V druhé kapitole jsou popsány bariéry mezinárodního obchodu s NT a naznačena potřeba odstranění tarifů v tomto odvětví. Kapitola 3 se věnuje světové spotřebě, produkci a zahraničnímu obchodu s netkanými textiliemi globálně se zaměřením na Evropskou unii. V závěrečné kapitole se práce zaměřuje na uplatnění netkaných textilií ve vybraném sektoru hygienických absorpčních výrobků.