Světová produkce a obchod s netkanými textíliemi - Strnad, Jiří; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Tomíček, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
V první kapitole diplomová práce popisuje uplatnění a výrobu netkaných textilií. Dokazuje důležitost a význam tohoto průmyslu ve světové ekonomice. V druhé kapitole jsou popsány bariéry mezinárodního obchodu s NT a naznačena potřeba odstranění tarifů v tomto odvětví. Kapitola 3 se věnuje světové spotřebě, produkci a zahraničnímu obchodu s netkanými textiliemi globálně se zaměřením na Evropskou unii. V závěrečné kapitole se práce zaměřuje na uplatnění netkaných textilií ve vybraném sektoru hygienických absorpčních výrobků.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses