Přístupy k auditu infrastruktury veřejných klíčů - Pěnka, Michal; Doucek, Petr, 1960-; Červený, Vlastimil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem této práce je představit zásadní koncepty infrastruktury veřejných klíčů. Jsou představeny základní požadavky na komunikaci a problémy, které s touto komunikací souvisí. Jejich řešením může být šifrování. Jsou popsány jednotlivé druhy šifer a infrastrukturní typy založené na asymetrické šifře, především hierarchická soustava certifikačních autorit a síť důvěry. Dále je uveden software, se kterým lze v infrastruktuře veřejných klíčů pracovat. Hlavním tématem této diplomové práce je audit infrastruktury veřejných klíčů. K jeho provedení lze vybírat z několika dostupných standardů, například WebTrust for Certificate Authorities, ETSI TS 101 456, ETSI TS 102 042 a ISO 21188:2006. Tato práce standardy systematicky popisuje a pomocí statistických metod srovnává a hodnotí jejich komplexitu.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses