Informace jako základ obchodování s akciemi - Mixánek, Lukáš; Rosický, Antonín, 1943-; Matuštík, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem práce je charakterizovat význam informace a následně i znalostí jako základu pro aktivní obchodování na akciových trzích. Zmíněny jsou zcela stěžejní pojmy důvěryhodnosti informace, dezinformace a informační asymetrie, které mají zásadní vliv na chování jednotlivých účastníků trhu. V práci je detailněji analyzována teorie efektivních trhů a faktory, díky kterým již není schopná osvětlit vývoj a skutečnou podobu dnešních akciových trhů. Významná část práce je věnována analýze a definici informační potřeby jako základní podmínky k úspěšnému investičnímu rozhodování jedince, přičemž jsou naznačeny cesty k jejímu naplnění - včetně popisu a rozdělení využitelných informačních zdrojů. V práci nechybí popis a analýza několika obchodních strategií, které jsou přímo založeny na využití různých druhů informací. Součástí práce je rovněž prezentace a analýza výsledků šetření provedeného mezi reálnými investory.
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses