Ocenění společnosti Třinecké železárny, a.s. - Marinica, Peter; Heřman, Jan; Lodr, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem této práce je odhadnout orientační hodnotu společnosti Třinecké železárny, a.s. k datu 13. 5. 2011 a to na základě tří metod. Z výnosových metod bude podnik oceněn na základě metody FCFF a metody EVA a jako třetí způsob ocenění bude aplikovaná účetní metoda. Ocenění dle těchto metod je určeno pro vlastníky a management v zájmu zjištění hodnoty podniku po ekonomické recesi a pro potenciálního investora. Práce je složena ze dvou částí. Teoretická část pojednává o principech, finančních ukazatelích a postupech jednotlivých oceňovacích metod. Praktická část vychází z teoretické a dává odpověď na otázku odhadované hodnoty podniku.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses