Novodobé trendy vo vývoji marketingu - Bučová, Zuzana (2011)
Diplomová práca v teoretickej časti obsahuje v prvom rade stručné naznačenie vývoja marketingu doplnené o faktory, ktoré ovplyvnili súčasný marketing v najväčšej miere. Následne práca ponúka komplexný prehľad novodobých trendov spoločne s pozitívami, ale i bariérami. Praktická časť je venovaná analýze jedného z trendov, guerilla marketingu. Táto analýza je založená na porovnávaní troch českých guerilla kampaní s cieľom zistiť ich efektivitu, dôvody, prečo guerilla kampane nie sú v Čechách rozšírené tak, ako je tomu v iných krajinách a postoj spotrebiteľov k týmto netradičným kampaniam. Analýza pozostáva z kvalitatívneho výskumu vo forme riadenej diskusie, kvantitatívneho vo forme dotazníka a je doplnená o rozhovory s odoborníkmi. V závere je zhrnutie jednotlivých metód.