Novodobé trendy vo vývoji marketingu - Bučová, Zuzana; Koudelka, Jan; Bellmanová, Ingrid; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práca v teoretickej časti obsahuje v prvom rade stručné naznačenie vývoja marketingu doplnené o faktory, ktoré ovplyvnili súčasný marketing v najväčšej miere. Následne práca ponúka komplexný prehľad novodobých trendov spoločne s pozitívami, ale i bariérami. Praktická časť je venovaná analýze jedného z trendov, guerilla marketingu. Táto analýza je založená na porovnávaní troch českých guerilla kampaní s cieľom zistiť ich efektivitu, dôvody, prečo guerilla kampane nie sú v Čechách rozšírené tak, ako je tomu v iných krajinách a postoj spotrebiteľov k týmto netradičným kampaniam. Analýza pozostáva z kvalitatívneho výskumu vo forme riadenej diskusie, kvantitatívneho vo forme dotazníka a je doplnená o rozhovory s odoborníkmi. V závere je zhrnutie jednotlivých metód.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses