Aplikace Balanced Scorecard - Caklová, Eva; Neumaierová, Inka, 1960-; Beran, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Předkládaná práce se zabývá metodou strategického řízení Balanced Scorecard a její aplikací ve společnosti Léčebné Lázně Bohdaneč a.s. V teoretické části jsou uvedena základní východiska pro aplikaci metody včetně východisek pro strategickou analýzu. V praktické části je nejprve provedena strategická analýza, pomocí SWOT analýzy jsou identifikovány silné a slabé stránky společnosti a potenciální příleţitosti a hrozby. Na základě strategické analýzy je určena strategie společnosti, a následuje definování strategických cílů v rámci čtyř perspektiv (finanční, zákaznické, interních podnikových procesů a perspektivy učení se a růstu), volba měřítek a identifikování hybatelů. V závěru práce je vytvořena strategická mapa, která představuje klíčový nástroj pro strategické řízení na základě metody Balanced Scorecard.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses