Finanční analýza společnosti Třinecké železárny, a. s. - Benýšek, Petr; Synek, Miloslav, 1935-2022; Klečka, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce je zaměřena na vypracování objektivní finanční analýzy společnosti Třinecké železárny, a.s. z pohledu externího uživatele, tedy zhodnocení finančního zdraví, výkonnosti a postavení společnosti v rámci odvětví v letech 2004 - 2009.Metodologická část práce se zabývá podstatou finanční analýzy, jejími uživateli, zdroji a postupy zpracování a dále jsou vysvětleny jednotlivé metody finanční analýzy. Praktická část diplomové práce se zabývá představením společnosti včetně charakteristiky výrobních činností a jsou zde rozpracovány metody finanční analýzy vytyčené v metodologické části. Pozornost je věnována i srovnání společnosti s daným odvětvím a trendové analýze.
Vedoucí práce: Miloslav Synek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses