Optimalizace daňové povinnosti ve firmě - Jelínková, Blanka (2011)
Práce se zabývá daňovým systémem České republiky. Blíže se věnuje dani z přidané hodnoty a dani z příjmů právnických osob. U těchto dvou daní ukazuje možnosti, jak lze jejich prostřednictvím optimalizovat daňovou povinnost firmy. V DPH je to především možnost vyžádání daně a skupinové registrace k dani. V oblasti daně z příjmů se zaměřuje na nákladovou stránku optimalizace a využití odčitatelných položek a slev na dani. Cílem praktické části práce je nastínit možné postupy, jak v souladu s platnými daňovými zákony, nařízeními, vyhláškami optimalizovat daňové zatížení ve velké firmě.