Optimalizace daňové povinnosti ve firmě - Jelínková, Blanka; Kislingerová, Eva, 1950-; Vávrová, Hana, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Práce se zabývá daňovým systémem České republiky. Blíže se věnuje dani z přidané hodnoty a dani z příjmů právnických osob. U těchto dvou daní ukazuje možnosti, jak lze jejich prostřednictvím optimalizovat daňovou povinnost firmy. V DPH je to především možnost vyžádání daně a skupinové registrace k dani. V oblasti daně z příjmů se zaměřuje na nákladovou stránku optimalizace a využití odčitatelných položek a slev na dani. Cílem praktické části práce je nastínit možné postupy, jak v souladu s platnými daňovými zákony, nařízeními, vyhláškami optimalizovat daňové zatížení ve velké firmě.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses