Analýza CSR aktivit firem pravidelně se angažujících v konceptu CSR v ČR - Oberreiter, Štěpán; Zamazalová, Marcela; Granju, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem této práce je objasnit pravý důvod angažovanosti firem v konceptu CSR (společenská odpovědnost firem). Teoretická část představuje hlavní rysy tohoto konceptu, jeho historický vývoj a současné chápání ve světě a zvláště pak v České republice. Větší pozornost je zde věnována měření CSR aktivit a reportingu. Pomocí metodiky Standard Odpovědná Firma a jejím využití pro sestavování žebříčku TOP Firemní Filantrop využívám získaných dat pro praktickou část práce. Ta se zabývá analýzou dat z posledních 7 ročníků TOP FF a postupně srovnává vývoj CSR aktivit firem působících na českém trhu před a v období ekonomické krize. V této části práce využívám především regresní analýzy k prokázání hypotézy o vztahu dosaženého hrubého zisku před zdaněním a výdajů firem na CSR aktivity. V závěrečné části pak mapuji názor neziskových organizací na současný stav CSR v ČR a na to jak vnímaly angažovanost firem v CSR působících na českém trhu v době krize.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses