Model postimplementačního chování uživatelů ERP systému - Bašus, Martin (2011)
Práce se zaměřuje na projekty implementace ERP systémů, zejména pak na jejich post-implementační fázi. V té zkoumá vliv chování uživatelů na dosahované přínosy nově zavedeného informačního systému. Významný bod tvoří přijetí systému uživateli a jejich odpor vůči změnám. Také jsou představeny důležité kauzální vztahy z hlediska úspěšné realizace projektu implementace ERP systému. Pomocí přístupu systémové dynamiky je vytvořen model, na kterém jsou následně prováděny experimentální simulace předem stanovených scénářů a závěr je věnován popisování a rozebírání jejich výsledků.