Řízení po linii výkonů a jeho informační podpora - Nováková, Vlasta; Král, Bohumil, 1952-; Olšan, Ivan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce představuje kalkulace jako ústřední nástroj řízení hodnotových parametrů podniku s důrazem na jejich uplatnění v řízení po linii výkonu. V prvních teoreticky zaměřených kapitolách jsou postupně vymezeny základní pojmy, principy a metody manažerského účetnictví používané v oblasti výkonově orientovaného účetnictví. Po představení vybraného podniku v úvodu praktické části a zhodnocení současného způsobu řízení z pozice managementu následuje analýza nákladů a jejich vztahu k procesu tvorby výkonů. V návaznosti na výsledky šetření jsou stanoveny závěry a doporučení. Účelem práce je návrh vnitřního informačního systému, který bude podniku poskytovat podklady pro kvalifikované řízení jeho podnikatelského procesu. Pro dosažení účelu práce nejprve navrhnu takové změny a opatření, které zajistí řídícím pracovníkům adekvátní informační podporu o vlastním procesu tvorby výkonů. Následně podniku doporučím vhodné moderní kalkulační a řídící metody a nástroje, jejichž využití zkvalitní řízení podniku a v dlouhodobějším horizontu přispěje k posílení jeho finančního zdraví a konkurenceschopnosti. Obsah praktické části není veřejný, neboť přístup k citlivým a důvěrným datům by mohl společnost poškodit.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses