Vliv měkkých faktorů na úspěch podnikové strategie - Garaj, Juraj (2011)
Diplomová práce se zabývá vlivem měkkých faktorů na úspěch podnikové strategie, přičemž vychází z hypotézy, že oblast společenské odpovědnosti firem je možné použít jako prostředek pro jejich řízení v propojení s metodou balanced scorecard. Cílem práce je najít toto propojení a aplikovat ho v praxi. V teoretické části se práce zabývá metodou balanced scorecard a hledá prostor pro její průnik s konceptem strategického CSR a teorií sdílené hodnoty, které za tímto účelem rovněž charakterizuje. V praktické části práce analyzuje strategii společenské odpovědnosti České spořitelny a propojuje ji s její podnikovou strategií. Výsledkem práce je strategická mapa strategie společenské odpovědnosti České spořitelny, která zobrazuje vzájemné souvislosti mezi jednotlivými cíli. Použitými metodami práce jsou analýza a syntéza.