Ocenění společnosti HYDRAX, s.r.o. - Benešová, Kristýna; Jurečka, Jan, 1935-; Tůma, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této diplomové práce je odhad tržní hodnoty společnosti HYDRAX s.r.o. k 1. 1. 2010. Práce je rozdělena na stručnou teoretickou část a podrobnější analytickou část. V rámci dodržení oceňovacího postupu byla nejprve provedena finanční analýza, která má za úkol posoudit finanční zdraví podniku a společně se strategickou analýzou zhodnotit dlouhodobou perspektivu podniku. Dalším cílem strategické analýzy je prognóza tržeb, která je výchozím údajem pro analýzu a prognózu generátorů hodnoty a finančního plánu. Pro samotné ocenění byla použita metoda DCF equity. Výsledný odhad je určen pomocí intervalového ocenění vycházejícího z optimistické a pesimistické varianty tržeb.
Vedoucí práce: Jan Jurečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses