Ocenění podniku výnosovou metodou - Kubátová, Martina (2011)
Cílem mé diplomové práce bylo stanovit tržní hodnotu firmy XXX, s.r.o., prodávající šachtová dna, k 1. 1. 2010. Ocenění je vyústěním několika kroků. Finanční analýza hodnotí finanční zdraví podniku. Ve strategické analýze je stanoven relevatní trh a prognóza jeho tržeb. Následuje prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Výsledné ocenění je provedeno na základě výnosové metody DCF Equity.