Analýza výnosnosti penzijního připojištění s důrazem na zdaňování - Vanišová, Šárka; Klazar, Stanislav, 1974-; Teklý, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Předmětem této diplomové práce je zhodnotit stav penzijního připojištění v České republice. Práce se věnuje otázkám výnosnosti penzijního připojištění. Zkoumá aspekty ovlivňující výnosnost, zejména pak zdaňování penzijního připojištění a investování penzijních fondů. Na základě získaných poznatků je provedena analýza prostřednictvím komparace vyplácených dávek na konci spořícího období, čili doživotní penze a jednorázového vyrovnání. Provedená analýza poskytuje informaci o tom, která z daných dávek představuje pro klienta penzijního fondu výnosnější volbu. První část práce se zabývá charakteristikou penzijního připojištění v České republice, popisuje jeho vznik, vývoj, postavení v důchodovém systému. V druhé kapitole jsou pak rozebrány hlavní aspekty ovlivňující jeho výnosnost, jimiž jsou zdanění a výnosnost penzijních fondů. Třetí kapitola obsahuje komparaci doživotní renty a jednorázového vyrovnání.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses