Cost-benefit analýza IS/ICT pro podporu logistických procesů ve výrobní firmě - Hlávková, Tereza; Matyáš, Ondřej, 1979-; Stránský, Jakub, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce se zabývá analýzou efektivnosti IS/ICT v podnicích. Na začátku teoretické části jsou vysvětleny základní termíny informatické disciplíny. Dále je popsána aplikace pro podporu základních logistických procesů v podnicích (ERP) a aplikace umožňující elektronickou výměnu dat mezi podniky (EDI). Závěr teoretické části se věnuje analýze efektivnosti investic do IS/ICT. V praktické části je popsán základní logistický proces výrobního podniku se zaměřením na aplikaci IS/ICT. Poté je provedena analýza nákladů vzniklých zadáním chybného údaje do informačního systému. Následuje výpočet úspory nákladů zavedením technologie EDI pro přijímání objednávek ve výrobním podniku.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses