Měření daňových úniků - Kotala, Jan (2011)
Tato práce se zabývá měřením daňových úniků. První část práce popisuje teorii daňového úniku, jeho vymezení, definici v legislativě, ekonomické vymezení a jeho důsledky. Zvláštní kapitola se věnuje vztahu šedé ekonomiky a daňových úniků. Druhá část práce se zaměřuje na teorii měření daňových úniků a v poslední závěrečné části lze nalézt měření objemu šedé ekonomiky a daňových úniků v České republice.