Česko-slovenské fúze - účetní a daňové aspekty - Ferenčáková, Jana (2011)
Diplomová práce Česko-slovenské fúze -- účetní a daňové aspekty je rozdělená na teoretickou a praktickou část. V první zmíněné je stručně popsána obchodněprávní úprava přeshraničních fúzí, větší pozornost je ale věnována jejich účetním a daňovým aspektům upraveným zvlášť českou a slovenskou legislativou. Dále je hypoteticky provedena komparace účetních a daňových odlišností a to zvlášť pro přeshraniční fúzi do ČR a do SR. Druhá část pak na konkrétním praktickém příkladu autorčinu teoretickou komparaci aplikuje. Její součástí je také analýza přeshraničních fúzí realizovaných v České a Slovenské republice v letech 2008 až 2011, jejichž seznam je v příloze č. 1. Hlavním cílem práce je přezkoumat především účetní a daňové aspekty přeshraničních fúzí na Slovensku.