Česko-slovenské fúze - účetní a daňové aspekty - Ferenčáková, Jana; Skálová, Jana, 1967-; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce Česko-slovenské fúze -- účetní a daňové aspekty je rozdělená na teoretickou a praktickou část. V první zmíněné je stručně popsána obchodněprávní úprava přeshraničních fúzí, větší pozornost je ale věnována jejich účetním a daňovým aspektům upraveným zvlášť českou a slovenskou legislativou. Dále je hypoteticky provedena komparace účetních a daňových odlišností a to zvlášť pro přeshraniční fúzi do ČR a do SR. Druhá část pak na konkrétním praktickém příkladu autorčinu teoretickou komparaci aplikuje. Její součástí je také analýza přeshraničních fúzí realizovaných v České a Slovenské republice v letech 2008 až 2011, jejichž seznam je v příloze č. 1. Hlavním cílem práce je přezkoumat především účetní a daňové aspekty přeshraničních fúzí na Slovensku.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses