Analýza rizik PPP projektů - Tesařová, Petra (2011)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou projektů Public Private Partnership (PPP), jejím cílem je popsat koncept PPP z teoretického hlediska, zmínit jeho potencionální výhody a také současnou kritiku. Dále popisuje metody hodnocení PPP projektů, analýzu rizik a bariéry intenzivnějšího využívání PPP projektů v České republice. Na závěr se práce soustředí na projekt realizovaný v České republice na regionální úrovni, popisuje problémy spojené s hodnocením tohoto projektu a porovnává výhodnost realizace projektu formou PPP s formou klasické veřejné zakázky.